Bij een aanslag in Lahore tijdens festiviteiten rondom de paasdagen zijn er ongeveer 70 doden gevallen en meer dan 300 mensen zijn gewond. Volgens de berichtgevingen zijn de meeste slachtoffers Christenen.

De onveiligheid van Pakistan is al jarenlang een feit. Amerika staat erom bekend onschuldigen in Pakistan te vermoorden door middel van drones. Er heersen tevens sektarische sentimenten in Pakistan. Het regime kan dit probleem niet oplossen daar ze niets doen voor het oplossen van de problemen van de inwoners van Pakistan, maar slechts regeren omwille van eigen belang en hun meesters in het Witte Huis tevreden stellen.

De aanslag op de Christenen is er één die niet zou gebeuren indien Pakistan onderdeel was van de Khilafah. De Khilafah is immers een staat die duidelijke regelgeving heeft omtrent het omgaan met andersdenkenden en het laten van de andersdenkenden in hun waarden. Dit leert de eeuwenlange geschiedenis van de Khilafah ons en uiteraard de teksten vanuit de Koran en de Soenna. De aanslag in Lahore laat duidelijk zien hoe het systeem in Pakistan faalt. De Pakistaanse staat kan de veiligheid van haar inwoners niet garanderen.

Wij vragen Allah (swt) ons spoedig te voorzien van al-Khilafah, opdat niet enkel de Moslims weer beschermd zullen zijn achter het schild van de Imam, maar ook dat niet-Moslims die de Goddelijke regelgeving van Islam prefereren boven de staten van Koefr en onderdrukking.

Bron: De Telegraaf

Comments

comments

DELEN