In de Turkse hoofdstad Ankara is zondag aan het einde van de middag een explosie geweest door een zelfmoordaanslag. Tenminste 34 mensen zijn om het leven gekomen, waaronder één of twee daders van de aanval. Volgens de Turkse autoriteiten is de aanslag het werk van de Koerdische PKK of een verwante groep.

De Turkse minister van Gezondheid heeft gezegd dat nog eens 125 mensen in het ziekenhuis liggen na de aanval. Tenminste twaalf mensen verkeren in kritieke toestand.

Volgens tv-zender TRT ramde de dader een bus en bracht hij vervolgens zijn explosieven tot ontploffing. Het was druk in het gebied op het moment dat de bom afging. De aanslag werd gepleegd in Kizilay, een wijk met veel winkels en restaurants. De bom ontplofte bij een druk verkeersknooppunt met een metro-uitgang, een busstation en een taxistandplaats. De wijk is afgezet door veiligheidsdiensten vanwege het gevaar van een tweede aanslag.

Saillant is dat de Amerikaanse ambassade in Ankara twee dagen geleden nog een waarschuwing afgaf: de ambassade had informatie waaruit bleek dat een aanslag tegen Turkse overheidsgebouwen ophanden was.

Moge Allah (swt) de Moslims beschermen met de rechtgeleide Khilafah staat.

“Voorwaar, de imam (Khaliefah) is als een schild, van waarachter jullie vechten en door wie jullie beschermd worden.” (Imam Moeslim).

Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4229776/doden-bij-explosie-in-turkse-hoofdstad-ankara.html

Comments

comments

DELEN