Tientallen moskeeën hebben in de afgelopen dagen #dreigbrieven ontvangen. In onder andere #Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen hebben verschillende moskeebesturen met afschuw gereageerd. In de brieven wordt er gedreigd dat de moskeeën ‘’binnenkort hoog bezoek krijgen’’. De islamitische gebedshuizen worden aangesproken met ‘’varkens’’. Verder staat er een groot #hakenkruis op de brief samen met een adelaar, wat een verwijzing is naar de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Volgens de afzenders is ‘’#Islam een valse en duivelse religie’’.

Diverse islamitische verenigingen en stichtingen hebben reeds aangifte gedaan. Ook de politiek heeft gereageerd. #Marcouch heeft Kamervragen gesteld over de brieven. Hij wil onder andere dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de veiligheid van moskeeën en eventueel passende maatregelen treffen. Ook minister Asscher heeft een #tweet de wereld in gestuurd, waarin hij zijn afschuw uit en aangeeft dat er ‘’geen ruimte is voor onverdraagzaamheid’’.

Dit is niet de eerste keer dat er een dergelijke actie wordt opgezet. Enkele maanden geleden hebben ook al verschillende moskeeën dreigbrieven ontvangen. Veel besturen maken zich zorgen over de toon en frequentie van de haatbrieven. Ook worden er regelmatig varkenskoppen gevonden bij islamitische gebedshuizen voor de deur.
Het anti-islamklimaat wordt steeds heftiger in Nederland. Wij moeten als Moslimgemeenschap alert zijn en vooral waken over de zwakkeren onder ons.

Link: http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4251808/2016/02/25/Moskeeen-ontvangen-dreigbrieven-met-hakenkruis.dhtml

Comments

comments

DELEN