Volgens het bericht dat gedeeld werd door de Syrische staatsmedia, hebben de laatste rebellen in oost-Ghouta een akkoord gesloten met het regime opdat zij het gebied zullen verlaten. Echter wordt dit bericht niet bevestigd door bronnen gelinkt aan de rebellengroep.

Gisteren berichtte het Syrische persagentschap dat de groepering ermee akkoord was gegaan om hun zware wapens achter te laten en Douma te verlaten. De groepering zelf wou dit echter niet bevestigen. Er zou wel sprake zijn van een overeenkomst met het regime om hun gewonden over te brengen naar Idlib.

Het is wel bekend dat deze groepering sinds een aantal dagen met Rusland aan het onderhandelen is. De politieke leidinggevende van de groepering vertelde dat hij optimistisch was over deze onderhandelingen.

Als dit bericht waar zou blijken te zijn, zou Oost-Ghouta in zijn geheel in de bloedige handen van Assad vallen na een belegering sinds 18 februari. Deze actie, die bestond uit intensieve bombardementen en een grondoffensief, heeft tot op heden 1.600 dodelijke slachtoffers gemaakt en meer dan 19.000 mensen zouden overgeplaatst zijn naar Idlib.

Comments

comments

DELEN