In de Syrische provincie Deraa, waar zeven jaar geleden de Syrische revolutie begon, is op het punt in handen van Assad te vallen.

Al twee weken lang bombardeert het regime het symbolische gebied. In deze hevige bombardementen, die evenals gesteund worden door Rusland, vielen minstens 214 dodelijke slachtoffers waaronder 43 vrouwen en 65 kinderen.

Tevens zorgde deze bombardementen voor een nieuwe vluchtelingenstroom richting Jordanië. Volgens de VN is er sprake van meer dan een kwart miljoen mensen die op de vlucht zijn, de helft van deze vluchtelingen zouden kinderen zijn.

Maar, wegens gebrek aan middelen, heeft de Jordaanse regering besloten om de grenzen te sluiten. De Jordaanse Moslims hebben als reactie een grootschalige twitterstorm georganiseerd waar ze eisten dat de grenzen heropent zou worden. Er werden duizenden berichten gedeeld met de boodschap: “We zijn bereid om ons brood te delen!”

Volgens de internationale media zouden de rebellen zich overgegeven hebben en hun zware wapens neergelegd. Maar de lokale bronnen spreken dit tegen: “We verwerpen het voorstel van de Russen. Onze standpunt staat vast, we sterven liever dan dat we ons laten vernederen.” Aldus Tahrir al-Sham.

Comments

comments

DELEN