Naar aanleiding van de opening van de Amerikaanse ambassade in Al-Quds en het bloedige optreden van het zionistische leger jegens onze broeders in Gaza, is de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) in spoedzitting bijeengekomen in Istanboel. Hoewel er stoere taal werd gebruikt, was er geen sprake van een welgemeende oplossing.

Vele ‘leiders’ zijn aan het woord gelaten op deze spoedzitting maar veel hadden ze niet te zeggen. De acties van de zionistische entiteit werd ‘ten sterkste’ veroordeeld, en de ‘tweestatenoplossing’ werd opnieuw opgedrongen als een uitweg.

Anders dan de vorige keren werd er deze keer geëist dat er een ‘internationale beschermingsmacht’ moet ingezet worden om onze Palestijnse broeders en zusters te beschermen. “Net als er een vredesmacht in Bosnië en Kosovo ingezet werd, is het noodzakelijk om ook hier dergelijke troepen te sturen.” Aldus Erdogan.

Volgens een rapport van Global Fire Power waarin de zestig landen met de meeste militaire kracht opgelijst staat, staat Turkije op de achtste plaats en er zijn vele andere Moslimlanden die vrij hoog scoren. Het is dus duidelijk dat we de nodige militaire macht hebben, alleen zijn de huidige leiders niet in staat om hun legers, zonder de toestemming van Amerika, in beweging te brengen en Al-Quds te bevrijden.

Daarnaast is het maar de vraag of dit plan realistisch is en hoezeer deze ‘vredesmacht’ onze broeders zullen beschermen. We waren ooggetuigen hoe de VN-soldaten toekeken terwijl onze broeders in Bosnië werden uitgemoord. (Zie: De val van Srebrenica, 1995)

 

Comments

comments

DELEN