Het is belangrijk om als moslim bewust te zijn dat Allah (swt) ervoor kan zorgen dat wij op het rechte pad blijven, indien wij de geboden gehoorzamen en de verboden nalaten. Indien wij de leiding willen van Allah (swt) dan dienen wij die stap te nemen, opdat wij op het rechte pad blijven. Allah (swt) zegt:

“Het Pad van degenen aan wie U gunsten hebt geschonken, niet van degenen op wie de toorn rust en niet dat van de dwalenden.” – Soerah al-Faatihah, vers 7

Deze vers impliceert dat de leiding enkel mogelijk is door Allah (swt) aan wie Hij (swt) deze gunst schenkt. De juiste leiding kan niet gewaarborgd worden zonder de leiding, zorg en genade van Allah (swt). Dit om de soevereiniteit en dominantie aan Allah (swt) toe te kennen, betreffende alle zaken en gebeurtenissen.

De juiste leiding van Allah (swt) zorgt ervoor dat men gegarandeerd geluk proeft, zowel in dit leven en het in hiernamaals. Het begrip van de juiste leiding (oftewel; het rechte pad) dient begrepen te worden als de leiding die ervoor zorgt dat de moslim zijn handeling baseert op basis van deze leiding en dat is hetgeen waar Allah (swt) meegekomen is. De leiding is hetgeen Allah (swt) heeft gewild voor degene die de stap heeft genomen voor deze leiding, namelijk het rechte pad.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de leiding van Allah (swt) een gunst van Hem (swt) is, aangezien de anderen behoren tot degenen waarop de toorn rust of als dwalend worden bestempeld. Zij zijn degenen die de gunst van Allah (swt) in het krijgen van de leiding om Islam te omarmen niet hebben geaccepteerd, terwijl zij het wisten en niet geloofden. De leiding van Allah (swt) is het pad van pure geluk en redding voor zowel in dit leven en het hiernamaals.

Comments

comments

DELEN