Tegenwoordig wordt het zijn van een huisvrouw niet gewaardeerd. Er wordt neergekeken op de vrouwen die aangeven geen kostwinner maar huisvrouw te zijn. Het idee dat wordt gestimuleerd is dat het zijn van een huisvrouw ouderwets is en dat de huisvrouw niet veel bijdraagt aan de samenleving.

In de huidige samenleving wordt de waarde van een persoon bepaald op basis van de economische bijdrage. Dus iemand die veel werkt en veel geld verdiend draagt meer bij aan de groei van de economie en is daarom ook waardevoller. Hierom worden bijvoorbeeld bejaarden en mensen met een beperking (invalide) gezien als minder waardig, want zij dragen weinig tot niets bij aan de economische groei. Deze groep wordt zelfs als een last gezien. Uiteraard willen vrouwen zich ook niet minderwaardig voelen en besluiten hierdoor velen toch te gaan werken. De druk is zo hoog dat de vrouw denkt dat ze minderwaardig is als ze dat niet doet.

Echter is de huisvrouw juist één van de belangrijkste rollen binnen de samenleving. Islam leert ons dat zij als de manager van het huis gezien moet worden. Zij draagt enorm veel bij aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie. Zij houdt het gezin gezond en bij elkaar. Dit was na de 2e wereld oorlog ook terug te zien in Nederland. Er werd veel verwacht van de huisvrouw. Zij had namelijk een centrale rol in het opbouwen van het land en het moreel hoog te houden. In de huidige samenleving worden deze cruciale punten niet in ogenschouw genomen omdat er enkel wordt gekeken naar het materieel profijt.

Comments

comments

DELEN