Vandaag op 11 juli wordt de genocide op duizenden Moslims in Srebrenica herdacht die in de jaren ‘90 was gepleegd. Na de onafhankelijkheid van Kroatië, Macedonië en Slovenië wilde Bosnië-Herzegovina ook de onafhankelijkheid uitroepen. In het toenmalige Joegoslavië onder leiding van de Servische generaal Ratko Mladic ontstond daarop volgend de grootste volkerenmoord in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

De Verenigde Naties heeft toentertijd op het Servisch militair agressief geweld gereageerd door Nederlandse troepen te sturen om de Moslims in het gebied van Srebrenica te beschermen. De zogenoemde ‘blauwe helmen’ of ‘Dutchbats’. Toen het geweld van de Serviërs intensiveerden en gebied na gebied overgenomen werd met extreem geweld door Mladic, klopten de Bosnische Moslims aan bij de Nederlandse basis in Srebrenica voor hulp. Dit werd uiteindelijk het doodsvonnis voor vele Moslims; mannen, vrouwen, kinderen en ouderen werden massaal doodgeschoten omdat ook de Dutchbats niet de bescherming gaven aan de Moslims. De Nederlandse blauwhelmen hadden namelijk weinig tot geen militaire capaciteit om de situatie onder controle te krijgen. Er werd daarnaast door de Verenigde Naties geen luchtsteun gegeven waar de Nederlanders wel op hadden gerekend.

Toen ook de militaire basis van de Nederlandse VN-troepen werd ingenomen door Mladic heeft hij de Nederlandse commandant op uiterst vernederende wijze toegesproken. De Nederlanders troepen, omsingeld door Servische troepen, hebben de Moslims opgegeven om hun eigen levens te redden. Sterker nog, de Nederlandse commandant is bij vertrek op beeld te zien hoe hij een cadeau overhandigd krijgt van generaal Mladic en zijn hand schudt.

Het redden van je eigen leven, koste wat kost is een natuurlijke reactie. Het is onderdeel van iemands overlevingsinstinct. Daarom wordt niet iedereen zomaar een soldaat. Daar gaat militaire training aan vooraf. Een bepaalde mate van onbaatzuchtigheid, moed en heldendaad is vereist voor een soldaat. Als dat ontbreekt, dan wat voor nut heeft deze persoon als soldaat? De standaard voor wat moreel gedaan moet worden, ligt hoger voor een soldaat dan die van een ongewapende burger.

Terugkijkend op de verschrikkelijke genocide in Srebrenica kan niet anders geconcludeerd worden dan dat de Verenigde Naties niets anders is dan een toneelspel om de Westerse belangen te behartigen. Het was overduidelijk vanaf het moment dat generaal Mladic opkwam dat hij openlijk heeft gezegd dat hij de Moslims zal uitroeien als wraak op de Ottomaanse veroveringen die hebben plaatsgevonden in de eeuwen daarvoor rond de 1800. De ondermaatse reactie van de Verenigde Naties en de gehele internationale gemeenschap laat zien hoe weinig er wordt gegeven om de Moslimlevens. Want de ellende is na Srebrenica niet gestopt. De massamoorden gaan door elders in de wereld van Burma tot Centraal Afrika tot aan Jemen, de Moslims worden constant door militaire agressie aangevallen. Onbeschermd heeft de Oemma zwaar geleden in Srebrenica en de Oemma zal ongetwijfeld blijven lijden onder dit tirannieke Kapitalistisch systeem. De waarheid is gesproken door onze Profeet (saw) toen hij heeft gezegd:

“De Imam (de Khaliefa) is een schild van waarachter jullie strijden en achter wiens bescherming jullie zullen vinden.”

Comments

comments

DELEN