Stel je eens voor dat een vriend van je aan een ernstige ziekte lijdt. Indien hij niet genezen zal worden zal deze ziekte hem fataal zijn. Terwijl jij  in het bezit bent van een medicijn die hem gegarandeerd zal genezen. Maar in plaats van dat jij hem helpt te genezen kijk jij toe hoe hij aan het lijden is en hou je hem niet op de hoogte van het feit dat jij het geneesmiddel in bezit hebt.

Zoals we weten is Islam gekomen om de wereld te verlossen van al het slechte en kwade. Het leid de mensheid van de duisternis naar het licht en geneest  de harten van de mensen.

We hebben allemaal vrienden, collega’s, buren, familieleden en/of studiegenoten die niet voldoende kennis hebben over islam. Of die een onjuiste beeld van islam hebben.  Door de waarheid van Islam niet te verkondigen doen we deze mensen onrecht aan. We zouden juist dit  ‘medicijn’ moeten aanbieden. Het is vervolgens aan de mens zelf of ze het innemen voor genezing.

Allah (swt) zegt: En wij hebben jou niet anders gezonden dan aan de gehele mensheid en als een verkondiger van verheugende tijdingen en als een waarschuwer. Maar de meeste mensen weten het niet (Vertaling uit de kuran 34:28).

Comments

comments

DELEN