Het regime van Assad, die nu voor vijf jaar Oost-Ghouta probeert terug te nemen, heeft vandaag nogmaals een chemische aanval uitgevoerd. Volgens berichten die binnenkomen, zijn er 30 mensen (waaronder veel vrouwen en kinderen) die implicaties hebben opgelopen na het inademen van chloorgas. De aanval met chloorgas was ’s nachts uitgevoerd.

Negen dagen na de VN-resolutie, die is uitgedraaid is tot een dode letter, was het vandaag de dodelijkste dag met minstens 70 doden door de onophoudelijke bombardementen door Syrische gevechtsvliegtuigen.

Nadat Assad in de zomer van 2013 een aanval met chemische wapens had gepleegd, die resulteerde in minstens 400 doden, had de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in opdracht van de VS de wapens vernietigd. Naar eigen zeggen had Assad na 19 augustus 2014 geen chemische wapens meer. Maar dit bleek al snel onjuist te zijn, terwijl Assad doorging met het inzetten van chemische wapens

Transportvliegtuig neergestort: 32 doden

Volgens een persbericht van het Russisch ministerie van Defensie is er een Russisch transportvliegtuig neergestort kortbij de militaire basis Hamaimim. Geen van de 32 inzittenden heeft de crash overleefd.

Volgens het Russisch leger ging het om technische problemen.

Comments

comments

DELEN