O nobele broeders en zusters van deze Oemma van Islam, wij zien vandaag hoe onze broeders en zusters in Syrië lijden en de situatie in Aleppo is schrijnend geworden. Wanneer de nobele zonen en dochters van deze Oemma hun broeders en zusters zien lijden dan lijden zij zelf ook aan slapeloosheid en koorts. Dit is in overeenstemming met de uitspraak van de Boodschapper (saw):

“De gelovigen zijn in hun onderlinge genade, liefde en vriendelijkheid als één lichaam. Wanneer een deel van het lichaam (aan ziekte) lijdt, dan is het hele lichaam betrokken in de vorm van slapeloosheid en koorts.”

Wat vandaag in Aleppo gebeurt, zet ons aan om onze broeders en zusters te willen bijstaan met dou’a. Het klopt dat wij hier niet in staat zijn om direct de situatie te veranderen met de hand, maar wij kunnen wel onze stemmen verheffen en laten zien dat wij het verraad van de huidige heersers van de moslims verwerpen. Wij kunnen laten zien dat wij verwerpen dat de huidige grootmachten en hun pionnen in de moslimlanden hun belangen behartigen ten koste van de moslims.

De Boodschapper (saw) heeft gezegd: “Wie van jullie Al-Munkar (iets slechts) ziet, hij moet het veranderen met zijn hand; als hij dat niet kan, dan met zijn tong; en als hij dat niet kan, dan met zijn hart; en dat is de zwakste vorm van geloof.”

Naast het uitspreken met de tong is het eveneens tijd om in te zien dat de crisis in Aleppo de top van de ijsberg. De crisis is het resultaat van een structurele crisis die gans onze oemma treft.Laten we ons vragen stellen en samen op zoek gaan naar de antwoorden waarom dit vandaag de dag in Syrie gebeurt.

Hoe lang nog gaan we ons richten tot onze vijanden voor oplossingen, noch de VN, noch de VS zullen de belangen van islam of de moslims behartigen. De toestand van onze broeders en zusters in Serebrenica, Palestina, Burma, Kashmir, Tsjetsjenië, en uiteindelijk in Syrie zijn hiervan de getuigen.

Is de tijd niet aangebroken dat de legers van de moslims uitrijden, uitvaren en uitvliegen om onze onderdrukte broeders en zusters bij te staan? Waar blijft het Turks leger, waar blijft het Saoedisch leger, waar blijft het leger van Indonesië en Maleisië, waar blijft het leger van Pakistan?  Of dienen deze legers leiders die trouw zijn aan grootmachten als Engeland, VS en Rusland?

Is de tijd niet aangebroken dat we als moslims verenigd zijn onder onze staat, de islamitische alkhilafah, die onze belangen behartigt door middel van islam, die islam en de moslims verdedigt van de vijanden en die de oproep naar deze nobele dien uitdraagt.

وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

“Verzwak niet en treurt niet. Jullie hebben de overhand als jullie gelovig zijn.’’ (VBK Soera Aali ‘Imraan, vers 139)

Comments

comments

DELEN