Sinds vrijdag is de Al-Aqsamoskee in al-Quds, door de “Israëlische autoriteiten” gesloten voor zowel het wekelijkse djoemoe’a gebed als de dagelijkse gebeden. Honderden militairen zijn erop uitgestuurd om de toegang te blokkeren tot de Oude Stad en om de gelovigen de toegang tot de gezegende moskee te ontzeggen. Ook wordt de gezegende Al-Aqsamoskee, de eerste Qibla van de moslims, waar de Profeet (saw) het gebed heeft voorgeleid voor al de Profeten die hem voor zijn gegaan en vanwaar hij de Hemelreis heeft gedaan, ontheiligd door een horde “Israëlische” politieagenten, die het gebruik van geweld op een plaats van aanbidding niet schuwen, gesloten deuren opentrappen en alles ondersteboven halen.

De reden hiervan is dat drie Palestijnse jongemannen het vuur geopend zouden hebben op politieagenten, waarbij twee agenten zijn omgekomen en een agent gewond is geraakt. Althans, dit is het verhaal van de “Israëlische autoriteiten’’, dat de bulk van de westerse media kritiekloos heeft overgenomen.

Wie er als eerst het vuur heeft geopend moet nog blijken. Maar wat vaststaat is dat ook drie Palestijnse jongemannen van dezelfde Djabarien familie, gedood zijn door de politie. De oudste van hen was Moehammed Ahmed Moehammed Jabarien, 29 jaar oud. Moehammed Hamied Abd oel-Latief Djabarien en Muhammad Ahmad Moefdal Djabarien waren slechts 19 jaar jong.

Er zijn schokkende videobeelden opgedoken, waar één van deze Palestijnse jongens omsingeld wordt door de politie en probeert weg te komen, maar vervolgens op brute wijze wordt doodgeschoten. Hij werd met talloze schoten om het leven gebracht, terwijl hij ongewapend was. Met andere woorden, er vindt een regelrechte, openlijke executie plaats zonder enige vorm van rechtsgang of verdediging.

Dit soort buitengerechtelijke executies hebben we vaker gezien van de bezetter. Af en toe bereiken dit soort berichten het internationale nieuws, maar in de meeste gevallen bereikt het nieuws uit bezet Palestina de buitenwereld niet.

Wist u bijvoorbeeld dat twee weken geleden een 15-jarig Palestijnse meisje, Nouf Iqab Abd oel-Jabber Enfeat, op klaarlichte dag is doodgeschoten? Of dat de 16-jarige Khaled Ghamri drie weken geleden tijdens een protest, bij de blokkade van de Gazastrook is neergeschoten en gedood? Of dat anderhalve maand geleden de 15-jarige jongeman, Raed Ahmed Rdaydeh bij een checkpoint vlakbij Bethlehem is doodgeschoten? Nee, waarschijnlijk niet.

Sinds september 2015 zijn er 254 Palestijnen gedood door deze moordlustige “Israëlische” bezetter. Onder hen veel vrouwen en kinderen. Alleen al in 2016 zijn er 32 kinderen vermoord door de kolonisten, de politie en het leger.

De bezetter ziet zich bovendien gerechtigd om naar wens vrouwen en kinderen te doden, omdat zij volgens hem een aanval wilden plegen met een steekwapen of iets dergelijks. Terwijl de tools van de moderne technologie, zoals videobeelden, die deze incidenten hebben vastgelegd, dit soort claims tegenspreken. Er zijn veel gevallen bekend waarbij het slachtoffer ongewapend is, maar desalniettemin neer wordt geschoten en het wapen na afloop op de plaats van delict wordt gelegd. En geen haan die er naar kraait, niets gezien en niets gehoord. Dit zijn geen complottheorieën, maar alledaagse praktijk.

Maar het is en blijft voor de westerse wereld de enige democratie in de islamitische wereld. Zij is een trouwe bondgenoot. Het maakt niet uit welke internationale regels en conventies zij overtreedt of welke gruweldaden zij pleegt, of welke zogenaamde mensenrechten zij schendt. De partijdigheid en de dubbele maat van deze overheden, als het gaat om “Israël”, zijn in alle bereiken doorgesijpeld en zichtbaar.

Echter, het onrecht en de onderdrukking in bezet Palestina en de bezetting van één van de drie gezegende moskeeën van Islam, wordt wel gezien door de moslim Oemma. Zij ziet hun leed en voelt hun pijn. En weet dat de enige remedie voor de bezetting het wegjagen van de bezetter is (naar ver buiten haar grenzen). Maar niet naar de grenzen van 1967, waar een deel nog steeds bezet wordt en ook niet naar de grenzen van 1948, waar de grenzen opgesteld zijn door de Engelsen, door middel van de Balfour-verklaring. Maar terug naar de hereniging van het Palestijnse volk met de rest van de Oemma, onder een Islamitische Staat (Khilafah), zoals al de eeuwen daarvoor, opdat de mensheid en menselijkheid gewaarborgd en beschermd zullen worden.

Alleen dan zal het onrecht en de onderdrukking beëindigd worden.

 

Comments

comments

DELEN
Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland