Naar aanleiding van de terreuraanslagen in Europa en de terreurdreiging vanuit #IS heeft Halim El #Madkouri een column geschreven aangaande het salafisme. In de column spreekt hij van het salafisme dat haat predikt jegens en afkeer van de omringende #samenleving.

Halim el Madkouri spreekt in de column van een verharde maatschappij waarbij er een duidelijke kloof ontstaat tussen de Moslims en de niet-Moslims. Verder spreekt hij in de column op een stigmatiserende wijze over het salafisme en de salafisten over het algemeen. Hiermee doet Halim el Madkouri hetgeen wat hij eerder heeft geconstateerd, namelijk angst zaaien jegens een groep van onder de moslims.

Het is enorm gevaarlijk om op een oppervlakkige wijze de situatie te analyseren en de schuld te geven aan een gedachtegoed dat door een groep Moslims wordt gedragen. Alhoewel Halim zijn uitspraak over het salafisme nuanceert door te spreken over diverse soorten salafisten, is zijn uitspraak algemeen en alomvattend.

Halim el Madkouri ziet kennelijk niet in dat bepaalde groepen in reactie van het Westers buitenlands beleid zijn opricht. Het is geen geheim dat het Westen al jaren verderf heeft gezaaid in de moslimlanden. Dit heeft als gevolg gehad dat er groepen zijn opgericht die zich fel tegen het Westen heeft gekeerd met aanslagen en terreurdreiging als gevolg.

Desalniettemin weigert het Westen haar beleid aan te passen. Het is dan ook maar de vraag of ze daadwerkelijk geeft om haar burgers, hoe afschuwelijk en illegitiem de aanslagen zijn.

Bron: Trouw

Comments

comments

DELEN