In Duitsland (Hanau) zijn tien onschuldige mensen waarvan het leeuwendeel moslim is in koelen bloede doodgeschoten door de terrorist Tobias Rathjen die racistische en nazistische denkbeelden had.

In juni 2019 werden dertig leden van de neonazistische terroristische groep Nordkreuz opgepakt, waarvan de meeste leden afkomstig zijn uit politie- en legerkringen. Eén van hen was actief lid van de SEK, een speciale politie-eenheid van de recherche. Alle leden zouden geoefende schutters zijn en de beschikking hebben over wapens en tienduizenden kogels.

In oktober 2019 pleegde een rechts-extremist een aanval op een synagoge waarbij twee doden vielen.

Ook werd de Duitse CDU-politicus en regionaal bestuurder Walter Lübcke gedood door een rechts-extremist.

Hiermee toont het rechts-extremisme aan dat het niet enkel een gevaar is voor moslims maar voor eenieder die haar denkbeelden niet deelt. Haar doel is het ontwrichten van de rechtsorde en het “zuiveren” van de samenleving met geweld.

Ook Pegida in Duitsland hoort thuis in hetzelfde spectrum, weliswaar niet gewelddadig in haar manifestatie maar draagt min of meer dezelfde ideeën als de rechtsextremisten. Ze draagt actief bij aan de acceptatie van rechts-extremistisch gedachtengoed.

Ondanks dit opkomend gevaar van rechts in Duitsland mag Pegida in Nederland vrijuit moslims provoceren door varkensvlees te barbecueën voor de moskee, Islam en de Profeet (saw) beledigen en anti-islamleuzen roepen.

Nederland zou haar prioriteiten moeten bijstellen en de nadruk moeten verleggen naar de werkelijke dreiging; namelijk het binnenlandse rechtsextremisme dat op de loer ligt, welke reeds eerder in het verleden haar in een machtsgreep heeft gehouden met alle duistere consequenties van dien. Ze zou het gevaar moeten zoeken in de buitenlandse invloed van rechts-extremisme in plaats van het gevaar te zoeken in Islam en de buitenlandse invloeden in moskeeën en andere Islamistische instellingen.

Indien ze zich niet geroepen voelt hiertoe, kunnen we dan concluderen dat het gehele politiek spectrum van links tot rechts in Nederland door haar verzameld om de strijd aan te gaan tegen Islam en is ze overgestapt naar vooroorlogse nazi-praktijken?

Okay Pala

Mediavertegenwoordiger Hizb ut Tahrir Nederland

Comments

comments

DELEN