In het nieuwe rapport van Code Blue Campaign, dat eerdere misstanden van VN-troepen aan de kaak stelde, blijkt dat ‘vredestroepen’ zich op structurele basis schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik, verkrachting en uitbating van jonge kwetsbare kinderen. Vooral Franse troepen zijn beschuldigd van dergelijke vreselijke misdaden.

In de afgelopen twee weken hebben zo’n 98 jonge meiden melding gedaan bij Unicef in verband met seksuele mishandeling door internationale ‘vredesmacht’. Lokale leiders hebben aangegeven dat meisjes die slachtoffer zijn geworden van deze praktijken, in sommige  gevallen hun woonplaatsen moesten verlaten door stigmatisatie.

Zo geeft een Human Rights Officer aan dat bij een incident meiden in een militaire kamp werden vastgebonden en gedwongen werden seks te hebben met een hond. Dit onder toeziend oog van een Franse commandant.  ‘Vredestroepen’ onder de vlag van de VN hebben een zwarte geschiedenis als het aankomt op het handhaven van orde in conflictgebieden.  Wij hebben dit eerder gezien in Srebrenica waar weerloze burgers (Moslims) slachtoffers werden.

Hoe verontwaardigd reageerde Europa toen er geruchten waren dat er vluchtelingen betrokken waren bij de gebeurtenissen in Keulen? Zouden diezelfde mensen en politieke leiders ook opkomen voor deze slachtoffers? Evenals de vrouwen in Keulen, zijn ook deze meisjes op een vreselijke manier beroofd van hun toekomst.

Van de vredesmacht viel vanaf het begin al weinig te verwachten, laat staan het vervullen van hun taak als ‘vredestroepen’. Zo treffend zijn de woorden van Allah swt wanneer Hij spreekt over diegenen die in werkelijkheid huichelaars zijn:

وَإِذا قيلَ لَهُم لا تُفسِدوا فِي الأَرضِ قالوا إِنَّما نَحنُ مُصلِحونَ

En als er tot hun wordt gezegd: “Richt geen onheil op aarde aan” dan zeggen zij: “Wij zijn slechts vredestichters”.
Surah Al-Baqarah vers 11

Link naar het artikel: http://www.ibtimes.co.uk/central-african-republic-un-peacekeeping-accused-bestiality-sex-abuse-against-women-1552411

Comments

comments

DELEN