Imam Suhayb Salam van de stichting alFitrah moet de verontrustende signalen van oud-leerlingen in het AD serieus nemen. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen hem vanmiddag in een ‘moeizaam en indringend’ gesprek laten weten.

De oud-studenten vertelden dat zij kregen aangeleerd crimineel gedrag niet te melden bij de politie. Volgens Van Zanen moet alFitrah deze verhalen niet bij voorbaat ontkennen of negeren. ,,Ik maak me zorgen over de kinderen die willens en wetens opgroeien met hun rug naar de samenleving. Dat accepteer ik niet. Deze stichting levert op dit moment geen bijdrage aan hun toekomst.’’ De burgemeester roept ouders op zich actief te bemoeien met het informeel onderwijs dat alFitrah geeft.

Onderzoekers van het Verwey-Jonker instituut wezen vorige week ook op de risico’s van het onderwijsklimaat bij alFitrah. Volgens de onderzoekers lopen kinderen die les volgen bij de stichting het gevaar geconfronteerd te worden met vooroordelen en uitsluiting, slechtere schoolprestaties en minder kansen op de arbeidsmarkt. Van Zanen wil dat de stichting in januari met een plan van aanpak komt waarin staat hoe ze deze risico’s denkt weg te nemen.

lees hier verder: http://www.ad.nl/utrecht/burgemeester-voert-moeizaam-gesprek-met-imam-alfitrah~a4dfdf7c/

Comments

comments

DELEN