Britse soldaten hebben vorige maand een moskee in Dewsbury bezocht onder de mom van ‘bruggen bouwen’. Er werd woedhoe en gebed verricht. Organisatie “Kumon Y’all” wilt een positieve relatie opbouwen tussen het leger en de Moslims in de buurt.

De rol van het Britse leger

Het is belangrijk om allereerst een goed begrip te krijgen over de functie van een leger, en specifiek het Britse leger. Engeland heeft haar Britse leger honderden jaren geleden gestuurd naar de Moslimlanden en deze ook gekoloniseerd. Pakistan, India, Bangladesh en anderen kunnen hierover meepraten. Als wij kijken naar hun Commonwealth spelen, dan laten zij hun ‘grootsheid’ zien en refereren zij naar hun ‘glorietijden’. Zij noemen zich niet voor niets Great Britain. Wij moeten onze geschiedenis kennen en weten dat de Britten wereldwijd in het Midden-Oosten, Azie, Afrika en Australie hebben geplunderd. De Britten kwamen niet met hun interventies om bruggen te bouwen maar om bruggen te vernietigen. Zij hebben – met inzet van hun leger – ook hun valse ideologie gefinancierd. De Britten hebben hun eigen koloniën ingezet om de Khilaafah te vernietigen. Met andere woorden; zij hebben moslimsoldaten gebruikt om tegen de Ottomaanse Khilaafah te vechten, ondanks herhaalde oproepen van geleerden uit Hind om de Moslimsoldaten tegen te houden.

Kortom; het Brits leger staat in dienst en ter beschikking om de opdrachten van haar overheid uit te voeren en is geen losstaand component. Haar geschiedenis is bloederig en kent geen warme banden met Islam.

De Moskee

Als wij de geschiedenisboeken gaan induiken, dan zien wij dat de moskee een centrale rol speelde in Islam. Individuele en collectieve verplichtingen werden uitgevoerd. De mensen kwamen om te bidden. Er werd vanuit Islamitisch recht geoordeeld in een moskee. De strijdkrachten kwamen bijeen en werden klaargestoomd voor Jihad. Stammen werden ontvangen om tot Islam te worden uitgenodigd. De moslims werden onderwezen. De Islamitische leiders kregen hun eed van trouw. De moskee was toen geen speelbal van de vijand maar een bron van kracht en eenheid.

Hoe groot is het contrast vandaag de dag, waarbij leiders en ministers podia krijgen in moskeeën om Islam te vervormen in het Westen.


Bilal Arif

Comments

comments

DELEN