Een 24-jarige Brit is opgepakt voor een zuuraanval vorige maand. De gezochte John Tomlin meldde zichzelf bij de politie nadat nieuwe foto’s van hem waren verspreid.

Jameel Mukhtar (37) en zijn nichtje Reshem Khan zaten in een auto en stonden te wachten voor een stoplicht in de wijk Beckton, Oost-Londen. Ze wilden de 21ste verjaardag van Reshem vieren, tot een man op de autoruit klopte. Toen Jameel opendeed sproeide de dader een bijtend zuur over hen heen.

De slachtoffers liepen zware brandwonden op. “Onze kleren smolten, de autobekleding brandde en ik zag de huid van mijn nichtje gewoon afbladderen”, zei het mannelijke slachtoffer over de aanval.

De politie denkt dat Tomlin bewust moslims heeft uitgezocht. Ook het slachtoffer is daarvan overtuigd: “Ik denk dat het te maken had met islamofobie. Misschien wilde hij wraak nemen op moslims. Maar wij hebben dit niet verdiend, we zijn onschuldig. Ik had deze man nog nooit van mijn leven gezien.”

Opnieuw een daad uit Islamofobie. Vorige maand nog werd er met een bestelbus ingereden op een groep moskeegangers in Londen. Het is helaas wachten op de volgende wandaad want in dit systeem zullen mensen worden blijven gevoed met haatdragende ideeën jegens Islam wegens de continue misinformatie die vanuit de mainstream media wordt verspreid.

Lees hier meer: http://nos.nl/artikel/2182393-brit-opgepakt-voor-zuuraanval-op-moslims.html

Comments

comments

DELEN