ENSCHEDE/ARNHEM – Vier verdachte gooiers van brandbommen naar de Marokkaanse moskee in Enschede, in februari 2016, blijven opgesloten op de zwaarbeveiligde terrorismeafdeling in Vught. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem besloten.

De vier Enschedeërs zeggen dagelijks te worden bedreigd in de bajes. Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, vernielde zelfs een keuken toen hij hoorde dat de vijf op dezelfde afdeling in de gevangenis in Vught kwamen.

Terroristisch oogmerk

De Enschedeërs zijn veroordeeld voor een poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk en kregen vier jaar cel. De twee bierflesjes met een brandbare vloeistof die naar het gebedshuis aan de Tweede Emmastraat zijn gegooid, hadden als doel de islamitische gemeenschap angst aan te jagen en de gemeente te laten afzien van de beoogde bouw van een asielzoekerscentrum tussen Enschede en Glanerbrug, zo stelt de rechtbank in zijn vonnis.

Raymond S. (34), die als enige meewerkte aan het rechercheonderzoek, kreeg daar een jaar minder. Hij gaat niet in hoger beroep.

Lees hier verder: http://www.tubantia.nl/enschede/brandbomgooiers-enschedese-moskee-blijven-vastzitten-in-vught~ab3750e4/

Comments

comments

DELEN