In Tilburg zijn twee verschillende haatbrieven verspreid door de zogeheten ‘Neo/nazi partij N.S.B. Brabant Tilburg’. In het handgeschreven briefje valt onder meer te lezen dat Moslims en asielzoekers naar voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen moeten en dat alles hiermee opgelost zou worden.

De schrijver stelt in de getypte brief onder meer dat vrouwen die een hoofddoek dragen zich dienen aan te passen of terug te keren naar hun geboorteland. In gebrekkig Nederlands geeft de schrijver ook het volgende aan: “Mocht wij vanaf 2016 geen medewerking verwachten dan zijn wij gedwongen tot het nemen van minderen prettige maatregelen op straat of elders.” De schrijver onderstreept het feit dat zij Geert Wilders als inspirator voor hun organisatie achten. De brief wordt afgesloten met: “Als het nu 1940 zou zijn dan had Hitler dit probleem al lang op gelost maar nu doen wij dat voor hun. Heil Wilders”.

We zien dat, voornamelijk de laatste jaren, de haat en het geweld tegen Moslims is toegenomen. Eind februari werden moskeeën ook opgeschrikt met dreigbrieven en een man uit Enschede had een molotovcocktail geworpen naar een moskee. Ondanks de vele incidenten die naar buiten komen en de noodkreten van diverse moslimorganisaties zien we helaas dat islamofobe sentimenten worden gebagatelliseerd en de Moslims geen bescherming geboden wordt.

Link naar het artikel: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4262871/2016/03/14/Brabantse-NSB-verstuurt-boze-brieven-over-moslims.dhtml

Comments

comments

DELEN