Iedereen kent het bordspel monopoly wel. Een spel dat regelmatig op een gezellige avond wordt gespeeld met vrienden en familie. Het doel van het spel is om veel bezit te verkrijgen en rijk te worden door geld te innen van je tegenstanders. De strijd om als winnaar het spel te beëindigen levert vaak hoge emoties en zelfs wel eens onderlinge spanningen op. Zodra het spel tot zijn einde is gekomen en de winnaar bekend is, wordt het bordspel weer opgeborgen in het kastje en gaat het leven zoals gewoonlijk verder.

In het leven zien we vaak dat wij en de mensen om ons heen zich laten gaan in het wereldse bezit. Er wordt hier veel waarde aan gehecht en veel tijd in gestoken. De inspanningen die worden verricht om meer geld en bezit te verkrijgen kent zijn grenzen niet. Maar net zoals het bordspel monopoly zullen de wereldse bezittingen er niet aan toe doen als wij tot onze einde komen. Al het bezit zal achtergelaten worden en zullen niks opleveren tijdens de afrekening tegenover Allah swt.

Daarentegen zullen de daden zijn die zwaar zullen wegen. De daden die we in de wereld verrichten zullen bepalend zijn. Door de tevredenheid van Allah swt te verkrijgen zal het mogelijk zijn om voor eeuwig ware geluk te proeven. Het gevoel van geluk dat nooit bereikt zou kunnen worden met de wereldse bezittingen wat tevens ook tijdelijk en van korte duur is. Allah swt zegt: “Wedijvert daarom met elkaar in goede daden. Waar jullie ook zijn” (Vertaling uit de Kuran 2.148).

Comments

comments

DELEN