Staatssecrataris Snel stapt op vanwege toeslagendebacle

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft ontslag genomen uit zijn functie vanwege de toeslagenaffaire. Snel werd in toenemende mate bekritseerd vanwege het uitblijven van helderheid over het misdadige manier van handelen van de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft ten onrechte duizenden ouders als fraudeur bestempeld en de kinderopvangtoeslag ingetrokken. In het proces waren met name allochtonen het doelwit en gebruikte de belastingdienst zelfs valse bewijzen om hun oordeel over deze groep mensen te staven. Velen van de ouders kwamen in torenhoge schulden terecht van tienduizenden euro’s waarbij ze geplaagd werden door deurwaarders die hun huizen kwamen leeghalen. Sommige gedupeerden zijn door deze toestanden in slechte situaties gekomen waarvan sommigen zelfs zelfmoord wensten te plegen.

Commentaar:

De Nederlandse Staat heeft zich in deze toeslagenaffaire opgesteld als een ware maffia bende. Eerst wordt er geld gegeven, vervolgens worden duizenden mensen ten onrechte als fraudeur bestempelt en moet men grote geldsommen inclusief rente en verhogingen terugbetalen, wat velen niet kunnen. Daarnaast wordt er ook nog eens etnisch geprofileerd en zijn vooral allochtonen het slachtoffer waarvan velen moslims. Een overheid dient als hoeder te zijn voor haar burgers en niet haar uit te buiten en etnisch te profileren. Echter, de ‘blauwe brieven’ die de Belastingdienst op de deurmat laten vallen doen eerder veel mensen vrezen dan dat dit een gevoel van vertrouwen geeft.

China wil Koran herschrijven

In een vergadering afgelopen november van het Chinese comité van etnische en religieuze zaken is er een bevel gegeven tot het herschrijven van religieuze boeken zodat ze instemmen met de moderniteit en socialistische waarden van de Chinese Staat. De voorzitter van de Politieke Consultatieve Conferentie van het Chinese volk genaamd Wang Yang benadrukt dat de religieuze autoriteiten de instructies van president Xi moeten volgen en de religies geinterpreteerd zouden moeten worden volgens de ‘kernwaarden van het socialisme’.

Commentaar:

Alsof de culturele genocide op de moslims van Oost-Turkestan niet genoeg is, wilt China nu ook de Koran gaan herschrijven zodat het past bij de wil van de Chinese overheid. Hoe triest de situatie van de moslims aldaar is, het zijn de politieke leiders en de legerleiders van de moslimlanden die nu in actie moeten komen. Helaas is het daar nog altijd muisstil. Zij zijn het die hiervoor verantwoording zullen moeten afleggen op de Dag des Oordeels als verraders van de nobele oemma van onze Profeet Mohammed (saw).

Laatste strohalm van de Syrische oppisitie Idlib wordt platgebombardeerd door Assad en de Russen onder stilzwijgende goedkeuring van de Turkse overheid

Idlib, waar de laatste groepen strijders van de Syrische oppositie zich bevinden, wordt de afgelopen periode platgebombardeerd door Asad zijn troepen in samenwerking met de Russen. Meer dan 150.000 zijn ontheemd en velen doden zijn gevallen waaronder de meesten vrouwen en kinderen zijn. Ziekenhuizen worden eveneens platgebombardeerd zodat de gewonde Syriërs ook niet meer geholpen kunnen worden. Vluchtende Syriërs wensen naar Turkije te gaan maar daar zijn ze niet welkom. President Erdogan waarschuwt Europa dat zij niet alleen de last kan dragen van tienduizenden extra Syriërs.

Commentaar:

Idlib is een plek in het noorden van Syrië zeer dicht bij de Turkse grens. Hier worden de moslims bloederig naar de slachtbank geleid omdat niemand ze van steun voorziet. Turkije, die ook soldaten heeft in de nabije regio’s kijkt in deze zaak enkel toe en weigert daarnaast nog eens deze vluchtelingen volledig op te nemen en de ‘lasten’ alleen te dragen. Aldus naast dat men stilzwijgend deze afslachting goedkeurt wordt de vluchtende rest nog eens gezien als een last. Dit terwijl de Profeet (saw) heeft gezegd:

“De moslim is de broeder van de moslim; hij bedriegt hem niet, liegt tegen hem niet en laat hem niet in de steek. Het geheel van de moslims is heilig voor zijn mede moslims, zijn eer, zijn bezit en zijn bloed. Taqwa (vroomheid) zit hier. Het is voldoende slechtheid voor een man zijn broer te verachten.” (Tirmidhie)

Het verraad van Idlib is hiermee niet veel anders dan het verraad van Aleppo een aantal jaren terug. Alle Turkse tanks, vliegtuigen en honderduizenden soldaten waarvan het overgrote deel moslim van is, worden niet ingezet voor Islam en hun broeders maar blijven in de barakken terwijl moslimbloed door de straten van Idlib zal vloeien.

Comments

comments

DELEN