PVV-leider Geert #Wilders heeft met tientallen anderen bij het gemeentehuis in #Arnhem gedemonstreerd tegen de komst van voormalig PvdA-Kamerlid Ahmed #Marcouch als burgemeester van de stad. Onder de demonstranten waren ook Edwin Wagensveld, de leider van de anti-islamitische actiegroep #Pegida, en Constant Kusters van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (#NVU).

Wilders noemde Marcouch in de aankondiging van de demonstratie een fan van de zojuist in Egypte opgepakte geleerde al-#Qaradawi. Hij hekelt ook de opvattingen die Marcouch volgens hem over de politie heeft. “De man die wél vindt dat agenten Turks of Arabisch moeten kunnen spreken én voorstander is van hoofddoekjes bij de politie, maar vindt dat PVV’ers niets bij de politie te zoeken hebben”, schrijft Wilders over Marcouch op Twitter. Hij noemt hem meer geschikt als burgemeester van Rabat dan van Arnhem.

Alhoewel we duidelijk kunnen zien dat Marcouch verre van een voorbeeld voor de oemma is (het zijn van een vertegenwoordiger van een seculiere partij is 1 maar hij ging zelfs zo ver dat hij voor een motie was om #salafisme te verbieden), wordt duidelijk dat de argumenten van Wilders puur anti-Islamitisch zijn en niet te maken hebben met de inhoudelijke capaciteiten van Marcouch die wel of niet voldoende zijn voor de functie van burgemeester.

Marcouch zegt dat het iedereen vrij staat om te demonstreren. “Zolang mensen zich aan de wet houden, mag je demonstreren. Ook de heer Wilders.” Hij voegde daaraan toe dat hij zelf vooral fan is van mensen die verbinding zoeken met elkaar. “Omdat je uiteindelijk het land, ons land, met elkaar veel beter vooruit helpt.”

Lees hier meer: http://nos.nl/artikel/2181602-betoging-wilders-en-tientallen-anderen-in-arnhem-tegen-komst-marcouch.html

Comments

comments

DELEN