Fouad Belkacem, is enkele weken geleden getrouwd in de gevangenis van Hasselt. Dat bevestigt de Hasseltse schepen Brigitte Smets aan VTM NIEUWS. Naar verluidt zou Belkacem willen vermijden dat hij wordt uitgeleverd.

Belkacem huwde met een Belgische vrouw van Marokkaanse origine. Hij zou zo willen voorkomen dat zijn Belgische nationaliteit wordt afgenomen. Mocht dat gebeuren, volgt immers zijn uitlevering aan Marokko.

Toen Belkacem nog in Antwerpen in de cel zat, lukte het hem niet om te trouwen omdat de toenmalige schepen van burgerlijke stand, Zuhal Demir (N-VA), hem dat telkens weigerde. De stad Hasselt was nu van oordeel dat Belkacem een duurzame relatie had. Hij heeft drie kinderen met zijn vrouw.

Demir noemt het toestaan van het huwelijk “een gemiste kans”. “Hij verafschuwt onze wetten maar gebruikt ze om legaal te huwen”, zo schreef ze op Facebook. “Met welk doel? Dan hoeft de hele sharia onzin plots niet meer. We zijn dit gewetenloos heerschap niets verschuldigd. Ik hoop dat uitwijzing na celstraf nog steeds mogelijk is.”

Lees hier verder:

Comments

comments

DELEN