Onlangs sprak het gerechtshof van Amsterdam een PVV-aanhanger vrij voor het beledigen van Islam en de Moslims. Daarnaast werd bekend dat de verantwoordelijke voor de Pegida-flyer, waar een vrouw met naaldhakken op de Koran stond afgebeeld met de tekst “No Islam just freedom”, niet zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Hizb ut Tahrir Nederland heeft naar aanleiding van deze gebeurtenissen een perverklaring naar buiten gebracht, waarin zij onder andere stelt dat het beledigen en demoniseren van de overtuigingen van een minderheid geen heldendaad is maar juist een lage en lafhartige daad.

Verder stelt Hizb ut Tahrir Nederland  dat de beledigingen geen ander doel dienen dan het kleineren en demoniseren van Islam en haar heiligdommen zodat het de grootsheid die het nu verdient voorgoed zal verliezen en onderhevig zal worden aan de status quo. Oftewel, waarmee men tracht Islam te “liberaliseren” zoals men dat deed met het Christendom.

Volgens Hizb ut Tahrir Nederland zal men hier niet in slagen, in tegenstelling tot het Christendom, waarbij het wel lukte tijdens de vroegere renaissance.

De persverklaring kunt u hier teruglezen.

Comments

comments

DELEN