Dat zijn de woorden van de Belgische premier Charles Michel gisteren op een persconferentie met de Franse president Hollande.

Opnieuw wordt een containerbegrip als terrorisme gebruikt om de strijd tegen de Islam te legitimeren. Decennialang weigeren politici in het Westen het begrip in een sluitende omschrijving te vatten.

Feitelijk bepaalt elk land en elke politieke beweging zelf welke elementen er toe doen om te duiden waaraan men denkt bij termen zoals vrijheid en terrorisme. Daar waar de vroegere mensen die opstonden voor hun idealen als vrijheidsstrijders werden gekenmerkt, zouden in de huidige tijd al snel gekenmerkt worden als een terrorist.

In de naam van democratie worden moslimlanden
aangevallen en worden er louche deals gesloten met incapabele leiders die enkel aan zichzelf denken en geen oog hebben voor hun eigen bevolking.

Deze loze termen worden slechts als een excuus gebruikt om Moslims wereldwijd onrecht aan te doen en ze te onderdrukken.

 

Link naar het artikel: http://m.knack.be/nieuws/belgie/michel-arrestatie-abdeslam-is-extreem-belangrijk-in-strijd-tegen-terrorisme-en-voor-democratie/article-normal-680273.html

Comments

comments

DELEN