Saudi-Arabië, Egypte, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten hebben tientallen personen en organisaties met relaties met Qatar op de terroristenlijst gezet. Dat heeft het staatspersbureau van Saudi-Arabië bekendgemaakt.

Een van de 59 personen die op de lijst staan is de spiritueel leider van de Moslimbroeders, Yusuf al-Qaradawi. De vier landen hebben ook twaalf instanties waaronder in Qatar gevestigde goededoelenorganisaties op de lijst gezet.

Qatar zegt dat de beschuldigingen geen enkele grond hebben en dat het meer tegen terrorisme doet dan de vier landen die de lijst hebben opgesteld, “een feit waar de opstellers maar al te makkelijk aan voorbij gaan”.

Hulp Iran

Eerder deze week verbraken de Arabische landen alle diplomatieke banden met Qatar omdat ze het land beschuldigen van het steunen van terrorisme. Ook sloten ze onder meer hun luchtruim voor vluchten uit Qatar.

Gisteren kreeg Qatar hulp van Iran aangeboden. Het land heeft voorgesteld om voedsel te leveren en ook drie havens beschikbaar te stellen. Vooralsnog heeft de oliestaat niet gereageerd op het aanbod van Iran.

Lees hier verder: http://nos.nl/artikel/2177271-arabische-landen-plaatsen-tientallen-mensen-op-terreurlijst.html

Comments

comments

DELEN