Dat de Sint Joseph kapel in Apeldoorn wordt ontdaan van alle christelijke symbolen, is geen knieval voor de islam, zoals de Gelderse PVV suggereert. “Alle gebouwen die in het bezit zijn van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn religie en politiek neutraal. Daar kun je van alles van vinden, maar dat is nou eenmaal het beleid”, zegt Toon Schuiling, woordvoerder van de gemeente Apeldoorn.

Op het terrein van GGnet, aan de Deventerstraat in Apeldoorn, moeten binnenkort 400 asielzoekers worden gehuisvest. Naar verwachting arriveren de eerste vluchtelingen begin 2018. Het COA heeft een deel van het terrein inmiddels in bezit. Ook de Sint Joseph kapel is overgenomen door het COA. Dat wil het geloofshuis – dat al jaren niet meer wordt gebruikt – ombouwen tot een werk- en ontmoetingsplek die religie en politiek neutraal is.

Ontoelaatbaar

In de ogen van de Gelderse PVV is dat ontoelaatbaar. “Blijkbaar moeten wij ons schamen voor onze eigen cultuur in ons eigen land”, schrijft fractievoorzitter Marjolein Faber in een artikel dat is gepubliceerd op de website van The Post Online. “Nu betreft het de Sint Joseph kapel. Morgen de Apeldoornse Grote Kerk? Of wellicht wacht de Arnhemse Eusebiuskerk hetzelfde lot als de kathedraal de Hagia Sophia in Constantinopel?”

Lees hier verder: http://www.destentor.nl/apeldoorn/apeldoorn-en-coa-maken-geen-knieval-voor-de-islam~a9100320/

Comments

comments

DELEN