Een #Moslima is belaagd door vier islamofobe mannen na boodschappen te hebben gedaan in een supermarkt in #Willebroek. De aanval lijkt gemotiveerd door haat jegens Moslims na de aanslag in #Brussel.

Soumaya overlevert het voorval als volgt: “Een man in een berline reed heel dicht bij mij. Hij was ongeveer 50 jaar oud. Ik deed teken dat hij moest opkrassen. Vervolgens liet hij zijn motor brullen en raakte hij me zacht aan mijn dij. Ik sloeg met mijn tas op zijn motorkap, waarna hij uitstapte en me begon uit te schelden.”

Islamofobie is een realiteit die niet te ontkennen valt in het Westen. Op structurele basis krijgen we berichten binnen van dergelijke lafhartige aanvallen jegens onze zusters. Het Westen is steeds meer bezig de publieke opinie te laten keren tegen de Moslims. Zo wordt er openlijk gezegd door Belgische politici en Nederlandse politici dat de Islam het bron is van het kwaad en dat er een verbod moet komen op de Islam. Tevens is er opgeroepen om de Moslims niet meer als werknemer te laten werken in beveiligde gebieden van het vliegveld. De overheden wuiven dit weg als extreem en vergezocht, echter zien we in het beleid van de afgelopen jaren een duidelijke discours jegens de Moslims.

De Moslims worden naar mate de tijd vordert steeds meer onderdrukt in het Westen. Op verschillende fronten wordt er een anti-Islam narratief gepresenteerd op staatsniveau. Zo wordt de hoofddoek gelinkt aan onderdrukking, de baard gelinkt aan radicalisme, het niet overtuigd zijn en omarmen van het liberaal seculier gedachtegoed wordt gezien als extremisme en fundamentalisme. Het Westen is tevens op staatsniveau actief de Moslims repressief en preventief aan het aanpakken en creëert op deze manier bewust een samenleving waarbij de Moslims door burgers worden weggezet.

Het gevolg van het bovengenoemde is onder andere dat lafhartige personen onze zusters en broeders aanvallen, zowel fysiek als verbaal. Wij vragen Allah (swt) de Moslimgemeenschap in het Westen standvastig te houden en de vestiging van het schild van de Oemma, de #Khilafah, te bespoedigen!

Bron: DeMorgen

Comments

comments

DELEN