Afgelopen weekend hebben er verschillende gebeurtenissen plaatsgevonden die ons nogmaals de vijandigheid van de westerse leiders jegens de Islam aangetoond hebben. Desalniettemin waren er ook enkele positieve ontwikkelingen.

Zo is er In Frankrijk een pamflet gepubliceerd dat, naar eigen zeggen, de groeiende antisemitisme onder de Moslimgemeenschap aankaart. Het pamflet werd ondertekend door 300 ‘prominente’ Fransen, waaronder ook oud-president Sarkozy en oud-premier Valls, zanger Chales Aznavour en acteur Gérard Derpardieu. Deze mensen roepen in het pamflet op om bepaalde Verzen in de Heilige Koran nietig te verklaren om zo de schijnbare ‘veelvoudige aanvallen op Joden’ te verminderen.

Men beweert dat er in de laatste jaren meer aanvallen op Joden gepleegd zijn. Echter ontbreken de cijfers hierover.

Het is zo helder als glas dat dit weer een aanval is op de Islam en de Moslims. Er wordt gedoeld om de authenticiteit van de Heilige Koran te schaden. Maar Allah Swt heeft ons laten weten dat Hij de Heilige Koran, tot het einde der tijden, zal beschermen:

‘Voorwaar, Wij hebben de vermaning (d.w.z. de Koran) neergezonden. En waarlijk, Wij zullen er zeker over waken.’

(Zie: Al-Hijr, vers 9)

Verschillende Islamitische instellingen en verenigingen in Frankrijk en ook daarbuiten hebben al zich uitgesproken tegen dit schandelijke pamflet.

Ook was er sprake van verraad jegens de Islam en de Moslims in Saudi-Arabië. Volgens berichtgeving van Egyptische media zou er een overeenkomst ondertekend zijn tussen de Saudische leiders en de Franse kardinaal dat toestaat om kerken te bouwen in het land. Vooralsnog was dit niet toegestaan.

Opkomst voor Tunesische en Libanese verkiezingen zeer laag

Het is al lang duidelijk dat de democratie geen geschikt systeem is dat het leven op een correcte wijze kan ordenen. Los van dit feit is dit tevens een systeem dat volledig tegen de Islamitische manier van leven indruist.

Onze broeders en zusters in Libanon en Tunesië hebben dit begrepen. Zo was er voor de Libanese parlementsverkiezingen amper 49% opkomst. In Tunesië lag deze cijfer nog veel lager, daar ging maar een derde van de stemgerechtigden nog naar de stembus.

Khilafah Conferentie ‘In de voetsporen van Profeet Mohammed (vzmh)’

Ook in Nederland hebben Moslims aangetoond dat ze het kapitalistische systeem verwerpen door massaal aanwezig te zijn op de Khilafah Conferentie die afgelopen zondag gerealiseerd werd door Hizb ut Tahrir Nederland. In het kader van het thema ‘In de voetsporen van Profeet Mohammed (vzmh)’ zette zes gastsprekers, waaronder Dr. Mohammed Jilani uit Jordanië en Abu Yusuf uit Verenigd Koninkrijk, uiteen welke leringen we konden trekken uit het leven van onze geliefde Profeet (vzmh).

Hier nog enkele sfeerbeelden van de Khilafah Conferentie:

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

DELEN