Vannacht heeft de VS een militaire basis in de Syrische provincie Homs aangevallen. Vanuit twee schepen in de Middellandse Zee heeft het leger 59 Tomahawk-raketten afgevuurd. Een aantal punten hieromtrent:

*Amerikaanse luchtaanvallen op Homs/ Syrië hebben niet als doel om het Syrische volk te hulp te schieten, aangezien de internationale politiek die de VS al decennialang bedrijft, duidelijk heeft laten zien dat zij een onbetwistbare vijand is van Islam en de moslims en enkel handelt in eigenbelang en niets anders.

*Ook is het geen vergelding voor de gifgasaanval in de provincie Idlib, aangezien de VS geen menselijke of morele waarde nastreeft; haar korte en bloedige geschiedenis is hier het grootste bewijs van.

*De chemische aanvallen van het Assad-regime op Khan Sjeikhoen worden slechts misbruikt, ten faveure van het imago van de VS, om als “rechtvaardige” arbiter op te treden. Door op te komen voor de zogenaamde mensenrechten en niet schroomt om zelfs geweld te gebruiken als deze worden geschonden.

*Het is de VS meer te doen om hun rol in de wereldpolitiek wederom bevestigd te krijgen als onbetwistbare wereldleider, door hun spierballen te laten zien (make America great again).

*Daarnaast waren de Russen en dus ook het Assad-regime, van te voren ingelicht over de luchtaanvallen, om hun militaire personeel en (hun meerderheid aan) vliegtuigen veilig te stellen, door te evacueren. Slechts een klein aantal van de gevechtsvliegtuigen zijn geraakt, waarvan de startbaan grotendeels intact is gebleven. Dus de aanvallen waren niet bedoeld om het regime te verzwakken ten opzichte van de rebellen.

*De VS zal de Islamitische oppositie nooit en te nimmer verkiezen boven het regime van al-Assad. Wat zij wel probeert te realiseren door dit soort luchtaanvallen is enerzijds, het regime afhankelijker en onderdaniger maken aan Amerikaanse plannen om een overgangsregime in Syrië mogelijk te maken. En anderzijds tracht de VS om middels het wekken van sympathie aan de oppositiezijde, bepaalde delen van de oppositie (nog meer) te beïnvloeden en aan zich te binden, om hen aan de onderhandelingstafel te krijgen met minimale voorwaarden. Dus laat er geen twijfel bestaan over de venijnigheid en vijandschap van de VS, jegens Islam en de moslims.

*De oplossing voor de problemen in de moslimlanden ligt niet in de interventie van de VS, VN of andere westerse staten, of interventie van een (marionette) moslimland dat loyaal is aan hen. Allen liggen aan de basis van het probleem zelf.

* De enige werkelijke oplossing om ons te bevrijden van het juk van onderdrukking en buitenlandse bemoeienis, is door de interne hereniging van de moslims en moslimlanden, onder één politiek leiderschap, dat zal regeren met Islam en de militaire krachten van de Oemma zal bundelen, om haar en de rest van de mensheid te beschermen.

Comments

comments

DELEN
Media vertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland