Een Amerikaanse leerkracht is geschorst, omdat ze een #moslimjongen een terrorist noemde. Waleed #Abushaaban (12) was tijdens de film met zijn klasgenoten aan het lachen, waarop de leerkracht zei: ‘Ik zou niet lachen als ik jou was. (
) Omdat we allemaal denken dat je een #terrorist bent. 

Dit voorval heeft ervoor gezorgd dat zijn klasgenoten hem begonnen uit te lachen en onsmakelijke grapjes begonnen te maken over bommen. De leerkracht is geschorst, maar de familie laat het daar niet bij. Zij eisen het ontslag van de leerkracht.

Het kan een (uiterst onsmakelijke) grap zijn geweest of welgemeend. Realiteit echter is dat een dergelijke houding niet vreemd is jegens Moslims. De status-quo die door de politici en de media zij gecreëerd zorgen voor een samenleving waarin niet-Moslims regelrecht tegenover de Moslims komen te staan en zelfs kinderen kunnen hier niet aan ontkomen. Moslims in het Westen willen niets anders dan samenleven en participeren in de gemeenschap, maar een dergelijke houding jegens de Islamitische burgers zal dit niet bevorderen.

Zoals de bekende gezegde luidt: “In iedere grap zit een kern van waarheid.” Het is een waarheid die in de samenleving wordt gepompt. Het is echter van belang dat wij als Moslimgemeenschap duidelijk maken dat de associatie tussen Islam en terrorisme foutief is en dat indien we dergelijke associaties zouden kunnen maken, dat het kapitalisme het meeste recht heeft hierop. Het zijn immers de Westerse imperialisten die dood en verderf zaaien in de wereld.

Bron: HLN

Comments

comments

DELEN