De Syrische stad Aleppo, die belaagd wordt door de troepen van Assad, riskeert ondanks het staakt-het-vuren hetzelfde lot te ondergaan als de Bosnische stad Srebrenica in 1995.

“Aleppo wordt het volgende Srebrenica”, waarschuwde dokter Zaher Sahloul van het Syrian American Medical Society (SAMS), verwijzend naar de massamoord op meer dan 8.000 Bosniërs in juli 1995 door de Bosnische Serviërs.

Hij benadrukte dat de enige weg van Turkije naar Aleppo volledig wordt afgesneden door de Syrisch-Koerdische groep die banden heeft met de regering in Damascus. Hij vreest dat de 300.000 resterende mensen in Aleppo zullen lijden, net zoals anderen in Syrië lijden.

Ondanks het staakt-het-vuren dat vorige week is ingegaan, zijn er toch luchtaanvallen geweest op Aleppo. Daarnaast blijft het Syrische leger humanitaire hulpkonvooien blokkeren. De veergelijkenis met de gruwelijkheden in de Bosnië is dan snel getrokken. Doordat de wereld in de jaren negentig te laat ingreep en de situatie onhandelbaar was geworden.

Moge Allah (swt) de Oemma beschermen en barmhartig zijn voor de onderdrukten.

 

Link naar het artikel: http://m.knack.be/nieuws/wereld/aleppo-wordt-het-volgende-srebrenica/article-normal-673885.html#cxrecs_s

Comments

comments

DELEN