EINDHOVEN – De Al Fourqaan-moskee in Eindhoven heeft voor 620.000 euro een pand vlakbij de moskee gekocht om er uiteindelijk commerciële activiteiten in te ontplooien. Moskee-zegsman Nasr El Damanhoury stelt dat hij het voormalige kantoor aan de Wezelstraat tijdelijk wil gebruiken om er culturele activiteiten in onder te brengen gedurende de verbouwing van de moskee.

Tijdens die verbouwing is daar in de moskee zelf geen ruimte voor. Eerder dit jaar verleende de gemeente een vergunning voor deze verbouwing, ter waarde van 482.000 euro.

Uiteindelijk wil El Damanhoury – directeur van de stichting Al Waqf waar de moskee onder valt – het aangekochte pand gebruiken om er winstgevende activiteiten in onder te brengen. “Dat moet ook, want volgens het bestemmingsplan rust op het pand een commerciële bestemming”, zegt El Damanhoury. Hij zegt nog niet te weten wat de precieze plannen zijn. “Dat klinkt misschien gek, maar we denken er nog over na.”

Lees hier verder: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/al-fourqaan-moskee-koopt-pand-in-eindhoven-1.6599191?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Comments

comments

DELEN