Gisteren voerde het Afghaanse leger een luchtaanval uit op een Koranschool waar op dat moment een plechtigheid plaatsvond, dit resulteerde in meer dan 100 dodelijke slachtoffers waarvan de meeste kinderen zijn.

Het Afghaanse leger beweert dat het doelwit een bijeenkomst van de Taliban zou geweest zijn. Een woordvoerder van het ministerie van defensie vertelde dat er 30 strijders om zijn gekomen, er zou volgens hen geen burgerlijke slachtoffers gevallen zijn.

Maar de Taliban zegt dat er ter plaatse geen strijders aanwezig waren tijdens de luchtaanval. Ooggetuigen vertellen dat er op de plechtigheid veel families met hun kinderen aanwezig waren.

‘’Er waren kinderen van 11 of 12 jaar oud op de plechtigheid aanwezig die hun uitreiking en geschenk in ontvangst namen voor het van buiten leren van de Koran.’’ Weet een ooggetuige mee te delen.

Gesteund door de NAVO en de VS, voerde het Afghaanse luchtmacht de laatste maanden haar aanvallen op om de Taliban te dwingen rond de onderhandelingstafel te gaan zitten. Maar er wordt vaker bericht dat civiele mensen omkomen in deze aanvallen.

In een aanval van de Afghaanse veiligheidsdienst eerder deze maand, kwamen zeven mensen om het leven waarvan twee adolescenten waren.Foto:

Comments

comments

DELEN