Binnen de huidige samenleving wordt er veel kritiek geuit op polygamie binnen Islam. Dit wordt gezien als iets wat onnaceptabel is en niet hoort bij deze tijd. Ook zou dit aangeven dat de vrouw binnen Islam als minderwaardig wordt gezien.

Aan de andere kant zien we dat in dezelfde samenleving het hebben van een affaire wordt gepromoot. Er hangen meerdere billboards langs de wegen en posters in de abri’s van organisaties als Second Love en Novamora. Deze organisaties nodigen de getrouwde persoon uit voor het hebben van een affaire. Zelfs op de radio en televisie wordt men hiertoe opgeroepen.

Zo een relatie is enkel gebouwd op emoties waarbij beide partijen geen rechten en plichten hebben. Dit vergroot de kans op misbruik en uitbuiting vanuit beide kanten. Ook beschadigd en verwoest dit huwelijken en zorgt dit voor de negatieve gevolgen ervan. Het is welbekend dat de man vaker zo een relatie aangaat. Zo toont hij geen respect tegenover zijn huwelijk en de vrouw waarmee hij een affaire heeft.

Dit allemaal is binnen Islam niet toegestaan omdat het huwelijk en de vrouw wel gerespecteerd moeten worden. Vrouwen die een affaire aangaan hebben geen zelfrespect. Zij laat zich tenslotte misbruiken en heeft verder geen rechten. Binnen Islam zijn er strenge voorwaarden voor het aangaan van meerdere huwelijken waarbij de man verplicht wordt gesteld om de vrouw haar rechten te geven. Dit betekend dat islam zo een vrouw meer respect biedt dan dat zij dit voor haarzelf heeft.

Ter afsluiting moet het wel duidelijk zijn dat polygamy binnen Islam een mogelijkheid is en geen verplichting. We zien in de praktijk dat het percentage van het aantal moslimmannen die hiervoor kiezen ongeveer op 1% ligt.

Comments

comments

DELEN