Op dinsdag 22 maart 2016 vonden in Brussel, de hoofdstad van België en de politieke hoofdstad van Europa, aanslagen plaats op het vliegveld en een metrostation. Zoals gewoonlijk, na alle misdadige terroristische gebeurtenissen waarin bloed van onschuldige burgers, vrouwen en kinderen vergoten wordt, komt er een verklaring van ISIS naar buiten met hulde voor de geschiede veldslag met bepaalde ayat en ahadith gerelateerd aan djihaad, de actie claimend met alle eer en trots, alsof het een duidelijke overwinning is.

Als reactie op deze aanslagen “zei de Amerikaanse minister van defensie Ashton Carter op woensdag dat de aanvallen in Brussel aan Europa duidelijk zullen maken dat het zich moet aansluiten bij de Verenigde Staten in het intensiveren van de strijd tegen ISIS in Syrië en Irak. Daar voegde Carter aan toe bij een interviews voor het nieuwskanaal CNN dat de gebeurtenis in Brussel de Europeanen nog duidelijker zal maken dat het tijd is om het tempo van onze campagne op te voeren om ISIS te verslaan in Irak, Syrië en op andere plekken, want zij moeten hun inspanningen om mee te werken versnellen.” (Reuters 23-03-2016). Eveneens “riep de Russische buitenlandse minister Sergej Lavrov op donderdag de Europeanen op de geopolitieke spelletjes op te geven om te slagen in het bestrijden van terrorisme. Terwijl de Duitse minister van buitenlandse zaken Frank-Walter Steinmeier bevestigde dat de situatie in Syrië een oplossing vereist waarbij de staat seculier blijft, waarin alle groepen kunnen samenleven. En Lavrov zei aan het begin van zijn ontmoeting met Steinmeier in Moskou: ‘Ik hoop dat alle Europeanen hun geopolitieke spelletjes opzij zetten na de aanslagen in Brussel, en dat zij hun posities innemen en staan (met Rusland) om de terroristen te weerhouden onze gezamenlijke buur te overheersen. (As Safier  23-03-2016).

Ter herinnering publiceerde de Franse krant “Le Monde” enkele dagen geleden een onderzoek waarin documenten werden getoond dat Washington bewust de expansie van ISIS in Syrië had genegeerd. Zoals Frankrijk voorheen reeds verklaarde dat Rusland in haar raids ISIS niet tot doelwit neemt zoals het de gematigde oppositie die Al Assad bevecht tot doelwit neemt. Evenzo verklaarde de Britse minister van defensie Michael Fallon voorheen “dat slechts één van elke twintig Russische luchtbombardementen in Syrië gericht is op strijders van ISIS. (Al Arabijja 03-10-2015).

Deze verklaringen tonen de realiteit van de wereldwijde politieke situatie aan, en het verschil van Europa met Amerika en Rusland inzake een aantal internationale kwesties waaronder Syrië en de positie jegens ISIS. Het lijkt erop dat ISIS met zijn misdadige acties Europa dwingt de Amerikaanse (en Russische) lijn in Syrië te volgen, evenals in sommige andere landen als Libië. Met andere woorden verwezenlijkt ISIS met haar daden het belang van Amerika (en Rusland), en daarom zei Carter in een verklaring welke op een bedreiging leek: “dat de aanvallen in Brussel aan Europa duidelijk zullen maken dat het zich moet aansluiten bij de Verenigde Staten in het intensiveren van de strijd tegen ISIS in Syrië en Irak.” Dus dat het in het belang van Europa is volgens Carter dat Europa de Amerikaanse strategie adopteert, voortgaat volgens haar lijn en wat zij beoogt.

Zodoende ook de oproep van Lavrov aan: “de Europeanen de geopolitieke spelletjes op te geven om te slagen in het bestrijden van terrorisme.” Dus hun oproep tot het ter zijde leggen van de verschillen en scheiding, en het verenigen van hun rangen omwille van het bestrijden van terrorisme, wat Islam betekent.

Wat ISIS heeft gedaan aan doden van vrouwen en kinderen, dit is unaniem verboden. Aboe ‘Abdoellah bn Al Moesannaf Al Azdie Al Qoertoebie (in Al Indjaad Fie Abwaab Il Djihaad): “Wrok voor de vijand en het nemen van hen kent drie soorten; waaronder unaniem toegestaan, unaniem verboden en waarover meningsverschil is. Wat betreft hetgeen unaniem verboden is: het doden van vrouwen en kinderen, wanneer je daar niet toe gedwongen bent, enkel bij ofwel bajaat of verdediging bij een gevecht, het bewijs hiervoor is: Zijn (swt) uitspraak:

وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلاَ تَعْتَدُوا

“En bevecht op de weg van Allah degenen die jullie bevechten en overtreed niet” (VBK soera Al Baqara, ajaa 190)

Deze vechten niet, dus moeten zij met rust gelaten worden, en is het doden een aanval op hen. En wat Boechaarie en Moeslim hebben overleverd van Ibn ‘Oemar die zei: Ik vond een gedode vrouw bij een veldslag van de Boodschapper van Allah (sw), waarop de Boodschapper van Allah (swt) verbood vrouwen en kinderen te doden. Hier is geen meningsverschil in. Ibn ‘Abdoel Barr zei in de introductie: “De consensus van de geleerden is de uitspraak op basis van deze hadieth dat het niet toegestaan is vijandelijke vrouwen en hun kinderen te doden, daar zij meestal niet vechten.” An Nawawi zei in zijn uitleg van Sahieh Moeslim: “De geleerden hebben een consensus omtrent het verbod van het doden van vrouwen en kinderen als zij niet vechten.” Zo gingen alle moslims voort, en de geschiedenis vermeldt niets anders, sterker nog getuigde deze van vijandschap ertegen. Wat betreft het bewijs zoeken in de uitspraak van Allah (swt):

وَإِنْ عَاقَبْتُمْ فَعَاقِبُوا بِمِثْلِ مَا عُوقِبْتُمْ بِهِ

“En als jullie straffen, straf dan gelijkelijk aan waarmee jullie gestraft zijn” (VBK soera An Nahl, ajaa 126)

En Zijn (swt) uitspraak:

فَمَنِ اعْتَدى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدى عَلَيْكُمْ

“En wie jullie aanvalt, val hem aan gelijkelijk aan hoe hij jullie aangevallen heeft.” (VBK soera Al Baqara, ajaa 194)

Dat het toegestaan zou zijn hen te doden als gelijke behandeling, dit is hier niet op zijn plaats. Dit daar de behandeling inzake bestraffing vereist dat het niet zondig is of niet gespecificeerd is. Het verbod van hem (saw) op het doden van vrouwen en kinderen is een specificering van de verzen over gelijkelijke bestraffing.

Ons doel is geen gedetailleerd sjar’ie onderzoek in de kwestie geweest, ons doel is enkel het uit een zetten van de grove en misdadige fout welke de helpers van deze organisatie (ISIS) hebben begaan, welke leidt tot agitatie van de publieke opinie tegen Islam. Dus wie profiteert er van deze acties? Is dit niet het Westen welke de organisatie claimt te bevechten? En wie wordt er door geschaad? Is dit niet de Islam welke de organisatie claimt te beschermen? Allah (swt) zegt:

قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُم بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالًا الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا

“Zeg: “Zullen wij jullie meedelen wie door hun daden de grootste verliezers zijn, van wie het streven in het tegenwoordige leven teloorgaat terwijl zij erop rekenen goed werk te doen?” (VBK soera Al Kahf, aaja 103-104)

Comments

comments

DELEN