Volgens het rapport van de internationale hulporganisatie ‘Save The Children’, zijn er in drie jaar tijd maar liefst 85.000 kinderen jonger dan vijf jaar gestorven aan de honger en ziektes die het gevolg zijn van de Saudische interventie.

Tamer Kirolos, de directeur voor Jemen van de hulporganisatie, vertelt dat er veel meer kinderen het slachtoffer zijn van uithongering en ziektes dan van het oorlogsgeweld zelf.

“Kinderen die op deze manier sterven, lijden enorm. Hun vitale organen functioneren steeds langzamer en stoppen uiteindelijk met werken. Hun immuunsysteem is zo verzwakt dat ze erg vatbaar zijn voor infecties. Sommige kinderen zijn zelf te zwak om te huilen. Ouders kijken machteloos toe hoe hun kinderen wegkwijnen” aldus Kirolos.

Ondertussen woedt het geweld verder, ook in de havenstad Hoedeida. Deze havenstad is een cruciale levenslijn voor miljoenen mensen omdat een groot deel van humanitaire hulp via hier het land binnenkomt. Vanwege de intensieve gevechten en de Saudische blokkade wordt het alsmaar moeilijker om de hulpgoederen bij de mensen te brengen.

Volgens cijfers van de VN dreigt de helft van de Jemenitische bevolking uitgehongerd te geraken als deze oorlog, gevoerd door de westerse marionetten, niet ten einde komt. Voor 8,4 miljoen Moslims is dit al het geval.

Het rapport van de hulporganisatie werd een dag na de persverklaring van Trump gepubliceerd. In deze persverklaring verdedigde Trump de Saudische kroonprins die beschuldigd wordt betrokken te zijn in de moord de journalist Khashoggi.

Hoewel er in de landen van de Moslims vandaag de dag zoveel rijkdommen bevinden, waarmee de armzalige situatie van de Oemma in een zeer korte tijd opgelost zou kunnen worden, zien we dat dat niet gebeurd. De leiders die deze rijkdommen beheren, hebben geen intenties om situatie van de Oemma te verhelpen.

Deze leiders geven geen gehoor aan de volgende woorden van de Boodschapper van Allah (Vrede Zij Met Hem):

“Een Moslim is een broeder van een andere Moslim, hij onderdrukt hem niet, levert hem niet over.”

In een persbericht, die door Yasmin Malik geschreven is voor het Centrale Media Bureau van Hizb-ut Tahrir, wordt geduid op het feit dat de ‘moslimleiders’ het tegenovergestelde concept hebben van Al Wala Wal Bara (Liefhebben en haten voor de tevredenheid van Allah swt).

In het persbericht staat er als volgt:

“…De echte slachtoffers van dit conflict, de onschuldige moslimkinderen, vrouwen en ouderen, zijn degenen die de hoogste prijs betalen voor een conflict dat niet van hun is. Het is duidelijk geworden dat dit een Anglo-Amerikaans conflict is, waarbij met behulp van hun marionetten, die zij hebben geplaatst als de huidige moslimleiders, een koloniale oorlog voor hun meesters wordt gevoerd in een poging om “hun” land en bronnen veilig te stellen…”

Moge Allah onze broeders en zusters in Jemen helpen.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

 

Comments

comments

DELEN