Niet alleen in ‪#‎Nederland‬ doet de regering hard haar best om een nationale, liberale ‪#‎Islam‬ te creëren. Ook onze zuiderburen trekken namelijk alles uit de kast om een zogenaamde milde en gematigde Islam te vormen. ‪#‎Belgie‬ probeeert dit te realiseren door nieuwe imams in te zetten. De regering heeft namelijk meer dan € 3 miljoen uitgetrokken om het loon te kunnen betalen voor 80 nieuwe staatsimams.

De maatregel past in de anti-terreurmaatregelen van de regering-Michel, die meer wil inzetten op de ‘geïntegreerde islam’. In de afgelopen jaren zijn er weinig moskeeën officieel erkend, terwijl er veel aanvragen lopen. Met de komst van de nieuwe imams komt daar dus verandering in. “Die strategie past in onze filosofie van een meer geïntegreerde islam”, klinkt het bij justitieminister Geens (CD&V). “In de strijd tegen de ‪#‎radicalisering‬ is het belangrijk dat we de jongeren niet naar de radicale moskeeën drijven. De nieuwe moskeeën en imams worden overigens eerst grondig onderzocht door de veiligheidsdiensten.

Wat een ‘geïntegreerde islam’ is, wordt niet gespecificeerd in het artikel maar dat is reeds bekend bij de Moslims. Het zal ieder geval te maken hebben met het vervormen van bepaalde Islamitische concepten als: Jihad en Oemma. Op deze manier willen Europese landen zorgen voor nationalisme onder de Moslims en ze niet meer bewust maken dat de Moslims zijn als één Oemma. Stap voor stap proberen zij de Moslims doelbewust om te vormen en te assimileren. Westerse concepten als liberalisme, seksuele vrijheid en humaniteit probeert men erin te gieten met een soort ‘islamitisch tintje’ maar dit zal ze zeker niet lukken!

Link naar het artikel: http://www.knack.be/nieuws/belgie/regering-trekt-geld-uit-voor-80-nieuwe-imams-in-strijd-tegen-radicalisering/article-normal-666909.html

Comments

comments

DELEN