Honderden Moslims waren in de Afghaanse hoofdstad Kabul bijeengekomen voor de geboortedag van onze Profeet (Vrede Zij Met Hem) te herdenken. Volgens de woordvoerder van het Afghaanse Ministerie van Gezondheid zijn er, door een explosie die gedetoneerd was op de bijeenkomst, minstens 50 dodelijke slachtoffers en 83 gewonden gevallen.

Volgens bronnen gelinkt aan de staat zou het gaan om een persoon die, in een bekende trouwzaal nabij het centrum, zichzelf opblies om 18:15 uur lokale tijd. De identiteit van de dader is nog onbekend.

“#KabulExplosion – Tientallen ambulances haasten zich naar de plaats waar vannacht een dodelijke explosie plaatsvond in een welbekende trouwzaal in het centrum. Volgens de Ministerie van Gezondheid zijn er 40 mensen omgekomen en tientallen meer gewond geraakt. #Afghanistan”

Er wordt gevreesd dat de dodentol nog op zal lopen aangezien 24 gewonden zich nog in kritieke toestand bevinden.

Na het incident is er in Afghanistan een dag van nationale rouw afgekondigd, liet de woordvoerder van de president weten.

Dit is de achtste aanslag sinds november waarbij in totaal 143 doden en 94 gewonden vielen.

War on Terror

Begin november heeft de Amerikaanse Brown-Universiteit een rapport gepubliceerd waarin de gevolgen van de Amerikaanse ‘War on Terror’ onderzocht werden. Zo bleek dat er in de afgelopen 19 jaar maar liefst een half miljoen levens geëist zijn in Afghanistan, Pakistan en Irak. 224.000 van deze dodelijke slachtoffers waren gewone burgers.

Specifiek in Afghanistan bedraagt de dodentol 147.000 mensen, waaronder minstens 31.000 civiele mensen.

Ter conclusie kunnen we vaststellen dat het reële probleem hier de continuerende Amerikaanse agressie is dat levens eist en zal blijven eisen, totdat de leiders van de Moslimlanden hun banden met het koloniale westen doorknippen.

Comments

comments

DELEN