Bij bombardementen op een markt in Noord-Jemen, zijn vandaag minstens 41 mensen gedood. Daarnaast zijn zeker 40 anderen gewond geraakt. Bij zowel de overledenen als de gewonden zijn er vrouwelijke en kinderslachtoffers. De luchtaanvallen werden uitgevoerd door Saoedi Arabië, dat sinds haar invasie in Jemen al duizenden moslimburgers heeft gedood door bombardementen.

De alliantie onder leiding van Saoedi Arabië betreffende deze invasie in Jemen, wordt in werkelijkheid al van meet af aan gestuurd door de VS. Sinds de opstand in Jemen twee jaar geleden uitbrak, poogt de VS om haar stroman er aan de macht te houden. Aan de hand van bondgenoot Saoedi Arabië willen de Amerikanen verhinderen dat de door Britten gesteunde Houthi-rebellen de macht overnemen (over het hele land).

Vergelijkbaar met de situatie in Irak, lijkt een splitsing van Jemen en een verdeling van de macht (met de Britten welteverstaan) eventueel wenselijker dan dat de VS er haar gehele controle verliest. Jemen is immers een belangrijk, strategisch gebied voor handelsroutes. En in het kader van deze politieke machtsstrijd tussen de VS en GB, laat het verraderlijke Saoedische regime zich wederom gebruiken ten nadele van de moslims.

Moge Allah (swt) de complotten van de vijanden van de Oemma belemmeren en de moslimlanden bevrijden van hun tiranniek leiderschap.

Link naar het artikel: http://www.volkskrant.nl/buitenland/bombardement-op-markt-noord-jemen-kost-41-levens~a4263719/

Comments

comments

DELEN