Traditionele tribale leiders in Zuid-Afrika lijken ongemakkelijk over de bekering tot Islam van Nelson Mandela’s kleinzoon, ‪#‎Mandla‬.

Het Congres van de traditionele leiders in Zuid-Afrika, ‪#‎Contralesa‬, waar Mandela deel van uit maakt, zei tegen de ‪#‎BBC‬ dat Mandela, door het accepteren van het Islamitisch geloof, een negatieve invloed heeft op de Zuid-Afrikaanse ‪#‎Xhosa‬ tradities.

Zo vertelde de woordvoerder van Contralesa dat de nieuwe religieuze overtuiging een conflict kan opleveren. “Er is niets mis met een traditionele leider die gelovig is, maar we zijn bezorgd over de vraag of hij nu wel voldoende in staat is om zijn verantwoordelijkheden als leider uit te blijven voeren”.

En zo vervolgt hij: “Traditionele leiders dienen soms rituelen te leiden die verwijzen naar de verering van voorouders. Dergelijke praktijken zijn niet in overeenstemming met Islam”.
Mandela lijkt alhamdulilaah tevreden met zijn beslissing. Hij bekeerde zich in 2015 tot de Islam en trouwde vorige week in een Moskee in Kaapstad.

Hij lijkt zich geen zorgen te maken over de ontstane commotie. Maar mogelijk wordt hij gedwongen te kiezen tussen de Islam en zijn clan.

Moge Allah swt hem, en ons allen, standvastig maken in de Deen en ons beschermen tegen de kwade bedoelingen van anderen.

Link naar het artikel: http://5pillarsuk.com/2016/02/11/nelson-mandelas-grandsons-conversion-to-islam-causes-national-disquiet/

Comments

comments

DELEN